Ingrediente:
- 2 fire
praz potrivite
- 1 legatura ceapa verde
- 500 gr. pipote
si inimioare
- 1 Lg.
pasta ardei
- 3 catei de
usturoi mari
- 200 gr. masline maro
- 100 gr.
pasta tomate (bulion)
- 120 ml
ulei masline
- 1 lg.
piper alb macinat
- 1 lg. oregano
- 1 Lg. sare de mare
- 100 ml. vin
alb demisec
- 200 ml.
apa
Am pregatit ,,componentele’’.
Dupa ce a trecut termenul se pune o oala la foc si se fierbe apa cu sare. Cand
apa fierbe se pun pioptele si inimile la oparit. le lasam sa elimine diferite
spume, mizerie si sange... si dupa ce au fiert, strecuram pipotele si le spalam
cu apa rece. Pipotele se taie bucatele, la fel si inimioarele mai maricele.
Dupa ce se caleste ceapa adaugam vinul alb si amestecam continuu.
Adaugam si apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Timp de preparare: aprox. 1 h si 30
min.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu