sâmbătă, 28 iunie 2014

Reteta Tocanita de praz, masline, pipote si inimioare de pui


Ingrediente:

  • 2 fire praz potrivite
  • 1 legatura ceapa verde
  • 500 gr. pipote si inimioare
  • 1 Lg. pasta ardei
  • 3 catei de usturoi mari
  • 200 gr. masline maro
  • 100 gr. pasta tomate (bulion)
  • 120 ml ulei masline
  • 1 lg. piper alb macinat
  • 1 lg. oregano
  • 1 Lg. sare de mare
  • 100 ml. vin alb demisec
  • 200 ml. apa

Am pregatit ,,componentele’’.

 
Se pun pipotele si inimile in apa cu sare pentru 15-20 minute ca sa ,,piarda’’ sangele.


Dupa ce a trecut termenul se pune o oala la foc si se fierbe apa cu sare. Cand apa fierbe se pun pioptele si inimile la oparit. le lasam sa elimine diferite spume, mizerie si sange... si dupa ce au fiert, strecuram pipotele si le spalam cu apa rece. Pipotele se taie bucatele, la fel si inimioarele mai maricele.

Am tocat ceapa verde, prazul si usturoiul.

Dupa ce se caleste ceapa adaugam vinul alb si amestecam continuu.

Dupa 10 minute adaugam pipotele si inimioarele, pasta de ardei, piperul, oregano, sarea, usturoiul si prazul taiat rodele de cca. 1 cm. grosime.


Adaugam si apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.







 
Dupa inca 25-30 de minute vedem daca pipotele sunt fragede si putem sa adaugam maslinele, apoi pasta de rosii (bulionul). Mai lasam 10 minute la foc mic pentru ca maslinele sa-si ,,lase’’ aroma.
 

 
Când este gata eu cred ca merita servite alaturi de o mamaliguta.

Timp de preparare: aprox. 1 h si 30 min.
Pofta mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu