Ingrediente:
- 100 gr. unt
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 6 Lg. ulei de floarea soarelui
- 200 gr. faina (000)
- 150 ml. Lapte 3,5%
- 1 plic praf de copt
- 500 gr. fructe curatate (eu am folosit caise si
nectarine, se pot folosi visine sau prune cu piersici)
- Zahar vanilat pentru pudrat prajitura
Toate
ingredientele sunt la temperature camerei
In
vasul de la robot (sau mixer) am pus untul, zaharul si uleiul.
Am
adaugat si cele 3 oua.
Am
,,pus’’ robotul la treaba pe turatie medie (cca. 10 min.) pana s-a topit untul
si zaharul impreuna cu ouale, apoi am adaugat laptele, praful de copt si faina.
Intre
timp ,,cineva’’(sotia) a pregatit fructele: spalate, curatate de samburi si taiate
felii (cam 6-8 felii la un fruct).
Cam
asa arata aluatul dupa ce s-au integrat toate ingredientele.
Intre
timp tot acel ,,cineva’’ a tapetat o tava mica cu putin ulei si faina.
…
a turnat aluatul in tava
Cuptorul
a fost preincalzit la 180 grd C. Tot ,,cineva’’ a asezat fructele cu coaja
inspre aluat in tava.
Am
introdus tava la cuptor pentru 45 min.
Cand
prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar vanilat.
Dupa
ce s-a racit o portionam pentru a o scoate din tava cat mai usor. Are
consistenta unui pandispan.
Timp de preparare: aprox. 1 ora.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu