luni, 9 iunie 2014

Retete carne de vita cu legume la capac

Ingrediente:

  • 500 gr. Carne de vita maturata (24 h la frigider cu sare si piper)
  • 1 ceapa medie
  • 1 fir praz subtire
  • 3 ardei capia potriviti
  • 3 catei de usturoi mari
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mare
  • 2 Lg. Pasta de tomate
  • 2 Lg. Sos de soia
  • 300 gr. Boabe de porumb prefiert (din conserva)
  • 2 Lg. Ulei de masline
Condimente macinate:
  • 1 lg. Boabe coriandru
  • 1 lg. Praf de ghimbir
  • 1/2 lg. Boabe piper negru
  • 1/2 lg. Cuisoare
  • 1/2 lg praf de ardei iute (hot chili pepper)
  • 1 lg. Sare de mare
(eu am macinat condimentele la rasnita de cafea)

Iata si carnea scoasa de la maturat cu 2-3 ore inainte de a fi taiata suvite subtiri. Carnea trebuie sa ajunga la temperatura camerei.


 


Amestecul de condimente pentru macinat, uleiul de masline, sosul de soia si legumele curatate.
                     
Se taie legumele fisii subtiri si prazul rondele.

    

Se unge carnea taiata fasii cu ulei de masline si sos de soia apoi se aduga in wok. Se prajeste carnea apoi se pune capacul pentru a fierbe inabusit in sucul lasat de aceasta.

 

Cand carnea este aproape gata se adauga si legumele si condimentele macinate.

 

Se adauga si pasta de tomate si se amesteca bine.


Dupa ce legumele aproape s-au calit (al dente), se adauga usturoiul taiat marunt si boabele de porumb.

  

Se amesteca bine, apoi se pune capacul pentru inca 15 min.



Timp aproximativ de preparare: 1h.

Este un amestec putin picant si poate fi servit impreuna cu garnitura de orez salbatic (basmati sau brown rice) sau cartofi prajiti.
Am avut doar vin alb sec pe care l-am ,,aranjat'' cu apa minerala.

Pofta mare !
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu