Ingrediente:
- 100 gr. unt
- 2 oua
- 250 gr zahar
- 3 Lg. cacao
- 250 gr. faina (000)
- 200 gr. smantana dulce 32%
- 250 ml. Lapte 18%
- 1 plic praf de copt
- 1 plic glazura Dr. Oetker (se prepara cu apa)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 Lg. cu varf nuca de cocos rasa
Toate
ingredientele sunt la temperature camerei
Se mixeaza la
robot untul (moale) cu zaharul.
Cand
totul s-a omogenizat si zaharul s-a topit se adauga si cele 2 oua.
Se
adauga smantana
…
apoi laptele
Separat
se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga in compozitie impreuna
cu esenta de vanilie
Se
amesteca la turatie pana s-a incorporate toata faina si aspectul este al unei crème
,,bine legate’’.
Se
tapeteaza o tava cu margini inalte (20 x 30 cm) cu hartie de copt.
Se
toarna compozitia in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C
pentru 45 min.
Dupa ce prajitura s-a copt (se verifica cu scobitoarea) se scoate din tava.
Intre
timp se prepara glazura care se va turna pe suprafata prajiturii
…
apoi se adauga si nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit se portioneaza si se poate servi.
Timp de preparare: aprox. 1 ora.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu