luni, 16 iunie 2014

Reteta prajitura Negresa rapida


Ingrediente:

  • 100 gr. unt
  • 2 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 Lg. cacao
  • 250 gr. faina (000)
  • 200 gr. smantana dulce 32%
  • 250 ml. Lapte 18%
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic glazura Dr. Oetker (se prepara cu apa)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 Lg. cu varf nuca de cocos rasa

Toate ingredientele sunt la temperature camerei


 
Se mixeaza la robot untul (moale) cu zaharul.

Cand totul s-a omogenizat si zaharul s-a topit se adauga si cele 2 oua.

Se adauga smantana

… apoi laptele

Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga in compozitie impreuna cu esenta de vanilie

Se amesteca la turatie pana s-a incorporate toata faina si aspectul este al unei crème ,,bine legate’’.

Se tapeteaza o tava cu margini inalte (20 x 30 cm) cu hartie de copt.

Se toarna compozitia in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 min.

Dupa ce prajitura s-a copt (se verifica cu scobitoarea) se scoate din tava.

Intre timp se prepara glazura care se va turna pe suprafata prajiturii

… apoi se adauga si nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit se portioneaza si se poate servi.

Timp de preparare: aprox. 1 ora.

Pofta mare !

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu