luni, 21 iulie 2014

Pandispan cu visine/caise (by Corina)


 
        INGREDIENTE:  ½ -1 kg visine/caise

                            6 oua

                            300 gr zahar

                            300gr faina

                            4 linguri apa fierbinte

                            4 linguri ulei

                            ½ plic praf de copt 



MOD DE PREPARARE: 

Fructele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs.
Albusurile se separa de galbenusuri

 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam  zaharul treptat alternand cu apa fierbinte pana se topeste zaharul. Se mixeaza la viteza mare pana se obtine o bezea destul de tare si lucioasa.

 
 
 

Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare si apoi adaugam uleiul.

 
 

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie (cernuta prin sita) amestecand cu o lingura de sus in jos si circular pana se incorporeaza faina. Este important sa nu se amestece prea mult pentru a obtine un pandispan pufos.

 
 

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si unsa cu grasime. Se foloseste o tava cu margine inalta, de preferat detasabila.

Se niveleaza si deasupra se adauga fructele. Pandispanul are o consistenta destul de densa si fructele nu se vor scufunda in compozitie.

 
 
Tava se pune in cuptorul preinacazit la 180 grade si se coace aprox 30 de min. Este gata atunci cand este rumenit la suprafata si o scobitoare introdusa in pandispan iese uscata . Se lasa sa se racesca, se scoate din tava, se pudreaza cu zahar si se taie cuburi.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu