INGREDIENTE: ½ -1 kg visine/caise
6 oua
300 gr zahar
300gr faina
4 linguri apa
fierbinte
4 linguri ulei
½ plic praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Fructele se spala, se scot samburii si se
lasa la scurs.
Albusurile se separa de galbenusuri
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,
adaugam zaharul treptat alternand cu apa
fierbinte pana se topeste zaharul. Se mixeaza la viteza mare pana se obtine o
bezea destul de tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand
bine dupa fiecare si apoi adaugam uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se
adauga la compozitie (cernuta prin sita) amestecand cu o lingura de sus in jos
si circular pana se incorporeaza faina. Este important sa nu se amestece prea
mult pentru a obtine un pandispan pufos.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata
si unsa cu grasime. Se foloseste o tava cu margine inalta, de preferat
detasabila.
Se niveleaza si deasupra se adauga fructele.
Pandispanul are o consistenta destul de densa si fructele nu se vor scufunda in
compozitie.
Tava se
pune in cuptorul preinacazit la 180 grade si se coace aprox 30 de min. Este
gata atunci cand este rumenit la suprafata si o scobitoare introdusa in
pandispan iese uscata . Se lasa sa se racesca, se scoate din tava, se pudreaza
cu zahar si se taie cuburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu