Ingrediente:
- 300 gr. sunculita ardeleneasca (mai mult carne)
- 3 cepe potrivite
- 500 gr. fasole alba uscata
- 200 gr. carnati de casa
- 3 catei de usturoi mari
- 1 Lg. cimbru uscat
- 3 Lg. cu varf pasta de rosii (bulion)
- 2 lg. boia ardei dulce
- 1 lg. piper negru macinat
- 1 lg. seminte chimen
- 2 lg. sare de mare
- 3 Lg. ulei de floare soarelui
- 5 foi de dafin uscate
Am pregatit ,,componentele’’.
Fasolea
am fiert-o in 3 ape si dupa aceea am adaugat foile de dafin si sarea.
Intre
timp am pus la calit intr-o tigaie cu capac, ceapa taiata nu foarte marunt pana
s-a facut ,,aurie’’.
Am
taiat felii mai groase sunculita si am adaugat-o peste fasole.
Am
taiat si carnatiii bucati mai ,,consistente” si i-am adaugat in vasul in care
calesc ceapa.
Dupa
care am adaugat cimbrul, piperul, boiaua de ardei dulce si chimenul.
…
a urmat si randul usturoiului tocat marunt.
…
apoi am adaugat pasta de rosii (bulionul).
Am
amestecat bine si am lasat la foc mic pana s-au ,,imprietenit’’ toate
ingredientele. Le-am adaugat peste fasolea scazuta dup ace in prealabil am scos
foile de dafin din fasole ca sa nu se amarasca.
Am
turnat amestecul din tigaie peste fasole si am amestecat bine apoi am lasat sub
capac inca 15 min. sa scada la foc mic.
Am
gustat. Este gustoasa. Nu pot sa pun in farfurie ca nu stiu cu ce sa o mananc:
cu ceapa, cu gogonele murate, cu gogosari murati … sper sa va hotarati singuri.
Timp de preparare: aprox. 2 h si 30
min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu