Ingrediente:
- 400 gr. piept de pui taiat bucatele mici
- 1 ceapa mare
- 400 gr. fasole rosie boabe la conserva
- 1 ardei capia
- 3 catei de usturoi mari
- 150 gr. porumb boabe prefiert la conserva
- 2 Lg. pasta de rosii
- 4 lg. pasta de ardei dulce
- 1 ardei iute rosu (eu am pus murat)
- 1/2. praf hot chili pepper
- 1 lg. piper
- 1 lg. sare
- 2 Lg. ulei de masline
- 1 pch. lipii libaneze (8 buc.)
Am taiat la cutit
carnea de pui si legumele.
… apoi am calit inabusit (sub capac)
ceapa, ardeiul capia si usturoiul in ulei de masline
… cand ceapa a devenit aurie am
adaugat fasiile de pui, pasta de ardei dulce si ardeiul iute tocat marunt
… se amesteca si se lasa 15 min. pe
foc moale sub capac
… apoi se adauga 100 ml. apa, pasta
de tomate, sarea, piperul si praful de hot chili pepper
… se amesteca si se da focul iute
sub capac inca 10 min. apoi se adauga fasolea si porumbul.
… se tine la foc moale amestecand
pana se evapora toata apa si ramane o compozitie consistenta.
… cand este gata se inchide focul si
se pregatesc lipiile (le-am incalzit 1 min. la cuptorul cu microunde)
… apoi … la impachetat
… un pahar de bere rece este
binevenit deoarece amestecul este putin picant
Timp de preparare: aprox. 45 min.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu