sâmbătă, 9 august 2014

Reteta Creveti Saganaki (reteta greceasca)

Ingrediente
500 gr creveti cruzi (gri)
4-5 catei de usturoi
o ceapa medie
500 gr rosii in sos (pasate – la conserva)
250 ml vin alb
un ardei rosu capia
1 lingurita boia de ardei iute
1 lingurita piper boabe
1 lingurita sare de mare
100 ml. ulei de masline
1/ 2 sau 1 lingurita tarhon
1/ 2 lingurita oregano
3-4 boabe ienibahar
o foaie de dafin
250 gr branza feta
100 gr. cascaval ras (pe razatoarea mare)
 
 
 Mod de preparare
Eu am folosit 2 cutii de creveti cruzi decorticate (la 250 gr./cutie)  cumparate din Kaufland pe care i-am fiert intr-un vas cu apa si sare pana au devenit portocalii (se pot cumpara si creveti prefierti).
 
Separat (in rasnita de cafea) am macinat piperul, ienibaharul si foaia de dafin.
 
Ceapa, ardeiul capia si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei de masline pana se ,,inmoaie’’ putin. Se adauga boiaua iute si condimentul rezultat dupa macinare, oregano, tarhonul si vinul. Se adauga sarea (1 lg.) si se amesteca bine si dupa maxim 2 min. se adauga rosiile in sos tomat.
 
Se fierbe sosul timp de 20 minute, la foc mediu, pana scade.
 
Se adauga crevetii fierti. Se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 min..
 
Branza Feta se taie cubulete si se adauga peste compozitie.
Cand branza incepe sa se topeasca se stinge focul si se muta toata compozitia intr-o tava mica de cuptor.
Se presara cascavalul ras si se da la cuptor la foc mare (200 grd.) timp de 15 min. pana cascavalul se topeste.
Eu am lasat compozitie in aceeasi tigaie de Teflon pe care am introdus-o in cuptor fara ,,coada/maner’’.
 
Se scoate din cuptor si se serveste fierbinte cu paine proaspata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu