duminică, 20 ianuarie 2019

Saramura de pui


INGREDIENTE

1 caserola pulpe de pui dezosate (aprox. 900 gr.)

1 caserola de ciuperci champignon (500 gr.)

3 ardei grasi (,,semafor”) + 7 ardei mini sweet

5 ardei iuti

1 caserola rosii cherry (500 gr.)

5 cepe chalotte

7,8 catei de usturoi

1 lungura cu varf de sare de mare gunjoasa

500 ml apa

... si mamaliga corespunzatoare
Timp de gatit: aprox. 1h

MOD DE PREPARARE

Am pregatit mai intai intr-un wok saramura si mujdeiul folosindu-ma de 500 ml. Apa, sarea si usturoiul presat.


Am spalat si curatat toate legumele si le-am pregatit pentru copt pe gratar.
M-am folosit de doua gratare pentru aragaz, iar ciupercile le-am introdus intr-o tava la cuptor, la 180 grd. Pentru 20 min.
Si a inceput ,,poezia” ... Hint: cred ca trebuie deschis geamul la bucatarie.
 
Au urmat pe rand la gratar: ceapa si ardeii iuti, ardeii grasi si apoi rosiile cherry.

... apoi a urmat si randul pulpelor dezosate de pui pe gratar.

 

Legumele coapte le-am taiat bucati mai marisoare si le-am adaugat fierbinti in wok peste saramura facuta, apoi le-am acoperit repede cu capac sa-si lase toate aromele in saramura. La fel s-a intamplat si cu ciupercile scoase din cuptor.

... Am adaugat si pulpele de pui trase la gratar si am lasat la fiert cu capac pentru inca 15 min. , la fos mic, saramura pentru ca legumele si carnea sa se ,,imprieteneasca”. In mod firesc alaturi fierbea batraneste si mamaliga.


 
... cred ca merge un vin alb demisec pentru ca a iesit putin cam iute ...
POFTA MARE!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu