INGREDIENTE:
200 gr faina
125 gr zahar
125 gr unt
3 oua
Praf de copt
50 ml lapte
5-6 mere acrisoare
Zeama de ½ lamaie
Stafide/merisoare/nuci
Scoartisoara
Gem de caise
MOD DE PREPARARE:
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Se
tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei o tava cu pereti inalti.
Merele se cuarata de coaja, se taie in
jumatate si se indeparteaza cotorul si semintele, avand grija ca jumatatile de
mar sa ramana intregi. Se cresteaza fiecare bucata in lung de cateva ori, fara
a se desprinde feliile si apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se
oxida.
Untul se mixeaza cu zaharul pana acesta din
urma se topeste si se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga oaulele, pe rand,
mixand dupa fiecare. Se incorporeaza esenta de vanilie.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si
sarea si se incorporeaza treptat in compozita de oua si unt, alternand cu
laptele.
Aluatul rezulatat se toarna in tava unsa, se
niveleaza si se aseaza jumatatile de mar una langa alta, presandu-le putin in
aluat. Se presara deaupra stafide/merisoare/nuci si se scoartisoara.
Se coace aprox 40 de min in cuptorul
preincalzit.
Gemul de caise se incalzeste pe foc cu o
lingura de apa si se glazureaza cu acesta prajiutura imediat ce este scoasa din
cuptor. Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu