sâmbătă, 2 august 2014

Prajitura cu mere scufundate (By Corina)

INGREDIENTE:  200 gr faina
                             125 gr zahar
                             125 gr unt
                             3 oua
                             Praf de copt
                             50 ml lapte
                             5-6 mere acrisoare
                            Zeama de ½ lamaie
                            Stafide/merisoare/nuci
                            Scoartisoara
                            Gem de caise
 
 
 
 
MOD DE PREPARARE:
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei o tava cu pereti inalti.
Merele se cuarata de coaja, se taie in jumatate si se indeparteaza cotorul si semintele, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi. Se cresteaza fiecare bucata in lung de cateva ori, fara a se desprinde feliile si apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
 
Untul se mixeaza cu zaharul pana acesta din urma se topeste si se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga oaulele, pe rand, mixand dupa fiecare. Se incorporeaza esenta de vanilie.
 
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea si se incorporeaza treptat in compozita de oua si unt, alternand cu laptele.
 
Aluatul rezulatat se toarna in tava unsa, se niveleaza si se aseaza jumatatile de mar una langa alta, presandu-le putin in aluat. Se presara deaupra stafide/merisoare/nuci si se scoartisoara.
 
Se coace aprox 40 de min in cuptorul preincalzit.
Gemul de caise se incalzeste pe foc cu o lingura de apa si se glazureaza cu acesta prajiutura imediat ce este scoasa din cuptor. Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu