miercuri, 30 iulie 2014

Prajitura cu prune (By Corina)









INGREDIENTE:

                            350 gr unt

                            700 gr faina

                            3 oua

                            6 linguri zahar

                            Praf de copt

                            Esenta de vanilie








                            Coaja rasa de lamaie

                            Sare

                            1 kg prune fara samburi

                            100 gr zahar brun

                            50 gr unt

                            Scortisoara

 

 

 


MOD DE PREPARARE:

Se incalzeste cuptorul la 180 gr si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Prunele se taie jumatati, se scot samburii si fiecare jumatate se taie felii (daca sunt mai mari). Sunt de preferat prunele mai tari si carnoase si nu foarte acre.

 

Untul la temeratura camerei  se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga oualele unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare. Se incorporeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

 

Faine se cerne impreuna cu sarea si praful de copt. In compozitia de mai sus se incorporeaza aprox. jumatate in cantitatea de faina, amestecand cu spatula.

 

Apoi se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se incorporeaza si restul de faina framantand cu mana.

 

Se otine o bila de aluat. 1/3 din cantitate se separa, in inveleste in folie alimentara si se da la congelator.

Restul de aluat se intine in tava tapetata cu hartie. Se niveleaza cu mana. Peste aluat se pun jumatatile sau feliile de prune, avand grija sa se acopere tot aluatul. Peste prune se predara zaharul grun, scoartisoara si se rade untul foarte rece.

 

Se scoate din congelator aluatul ramas si se rade prin razatoarea mare peste prune avand grija sa fie distribuit uniform.

 

Prajitura se coace aprox 30 min in cuptorul incins, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu