Ingrediente:
4
ardei capia
2
ardei grasi4 catei de usturoi
1 morcov
1 bucata de praz cat un deget (sau 5-6 fire de ceapa verde)
1 ceapa mica
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita nucsoara + cardamom
1 lingurita de sare
4 linguri ulei de masline (pomace e ok)
500 ml apa
Mod de preparare:
Curatati
ardeii si taiati-i fasii scurte. La fel si morcovul si usturoiul. Curatati si
tocati ceapa si prazul.
Intr-o tigaie de 2 litri puneti uleiul la incalzit. Puneti semintele de chimen si lasati sa pocneasca cateva secunde in ulei (uleiul trebuie sa fie suficient de incalzit cand puneti semintele, altfel acestea nu vor pocni), apoi adaugati prazul si ceapa. Caliti 2 minute si adaugati morcovul si usturoiul.
Intr-o tigaie de 2 litri puneti uleiul la incalzit. Puneti semintele de chimen si lasati sa pocneasca cateva secunde in ulei (uleiul trebuie sa fie suficient de incalzit cand puneti semintele, altfel acestea nu vor pocni), apoi adaugati prazul si ceapa. Caliti 2 minute si adaugati morcovul si usturoiul.
Turnati
apa si puneti capacul. Lasati sa fiarba pe foc mediu cam 15-20 minute.
Ieri,
am luat niste vrabioara de vita. Le-am taiat pe lung in doua si le-am ,,tavalit’’ prin piper, sare si
ulei de masline, dupa care le-am ,,abandonat’’ la frigider pe o farfurie
acoperita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu