duminică, 27 iulie 2014

Mancare cu ardei gras verde si capia cu garnitura gratar de vita


Ingrediente:

4 ardei capia
2 ardei grasi
4 catei de usturoi
1 morcov
1 bucata de praz cat un deget (sau 5-6 fire de ceapa verde)
1 ceapa mica
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita nucsoara + cardamom

 

1 lingurita de sare
4 linguri ulei de masline (pomace e ok)
500 ml apa


Mod de preparare:

Curatati ardeii si taiati-i fasii scurte. La fel si morcovul si usturoiul. Curatati si tocati ceapa si prazul.

Intr-o tigaie de 2 litri puneti uleiul la incalzit. Puneti semintele de chimen si lasati sa pocneasca cateva secunde in ulei (uleiul trebuie sa fie suficient de incalzit cand puneti semintele, altfel acestea nu vor pocni), apoi adaugati prazul si ceapa. Caliti 2 minute si adaugati morcovul si usturoiul.

 
Amestecati bine, asteptati 1-2 minute si puneti si coriandrul macinat impreuna cu piperul nucsoara, cardamonul si sarea.

 
Apoi imediat ardeii. Amestecati asa incat ardeii sa se imbrace in condimente.


Turnati apa si puneti capacul. Lasati sa fiarba pe foc mediu cam 15-20 minute.


Ieri, am luat niste vrabioara de vita. Le-am taiat pe lung in  doua si le-am ,,tavalit’’ prin piper, sare si ulei de masline, dupa care le-am ,,abandonat’’ la frigider pe o farfurie acoperita.

 
Astazi, a venit timpul lor. Sa vedem cum o sa iasa pe gratarul de bucatarie.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu