sâmbătă, 26 iulie 2014

Pene cu scoici


Ingrediente:

  • 500 gr. scoici congelate fara cochilie
  • 2 cepe mici
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 200 ml. pasta de tomate
  • 300 gr. pene (paste)
  • 700 ml. apa pt. fiert pastele
  • 2 lg. sare
  • 1 lg. piper
  • 1 lg. zahar
  • 4 Lg. cascaval ras
  • 3 Lg. ulei de masline


Mod de preparare:

Pastele se fierb in apa al dente.

 
 
 
 
Separat, se curata si taie marunt ceapa, ardeiul iute curatat de seminte si usturoiul.
 
 
Intr-o tigaie, se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa, ardeiul iute  si usturoiul.
 
 
Se lasa la calit cateva momente, dupa care se adauga scoicile, inghetate. Peste ele se pune pasta de  tomate, sare, zahar si piper. fierb toate, pana sosul scade de trei degete si devine gros.
 
 
Odata pastele fierte, se pun peste sos si se amesteca. La sfarsit se pune cascavalul ras si se mai amesteca putin.
      
  
 
Farfuria arata asa ...
 
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu