joi, 10 octombrie 2024

Chakchouka / Shakshuka – Reinterpretata

Chakchouka / Shakshuka – Reinterpretata

Timp de preparare: aprox. 45 min.

Ingrediente:

-        1 vanata mare curatata partial de coaja (gen pijama)

-        3 oua

-        5 rosii cherry taiate marunt

-        1 conserva rosii cuburi in sos tomat (380 gr)

-        1 ceapa medie

-        5 fire ceapa verde

-        1 ardei gras galben mare

-        7 catei de usturoi

-        1 ardei verde iute

-        Chimion macinat

-        Sare (1 lingura)

-        Piper negru macinat

-        100 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

1.     Vinetele taiate cuburi potrivite le-am pus intr-un vas cu sita si le-am presarat cu sare. 

    


 2.     Rosiile ardeii si ceapa le-am taiat marunt. Am adaugat intr-un bol si catei de usturoi zdrobiti si tocati peste acestea.

           

3.     Am pregatit o tigaie mai inalta in care am adaugat uleiul.

 

    

 4.     Am scurs bine vinetele de apa care au lasat-o si le-am pus la calit la foc iute.

    

 5.     Dupa ce s-au rumenit putin, am dat focul mic si am adaugat celelalte legume tocate marunt.

           

 6.     Dupa ce s-au ,,imprietenit” putin cu vinata, am adaugat sarem chimion si piper negru macinat (dupa gust).   

 7.      Apoi am adaugat rosiile cuburi in suc de rosii, am amestecat incet toata compozitia si am pus capacul pe cratita la foc mic timp de 15 min.

 

  8.     In final am facut 3 ,,cuiburi” in care am spart cele 3 oua ca sa se gateasca acolo. Am pus iar capacul la cratita si cand ouale erau gatite am inchis focul.   




 Nota: Acest preparat se poate consuma si cald si rece a doua zi dupa gatire.

 

Pofta mare!

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu