Ingrediente:
- 100 gr. unt
- 2 oua
- 250 gr zahar
- 3 Lg. cacao
- 250 gr. faina (000)
- 200 gr. smantana dulce 32%
- 250 ml. Lapte 18%
- 1 plic praf de copt
- 1 plic glazura Dr. Oetker (se prepara cu apa)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 Lg. cu varf nuca de cocos rasa
Toate
ingredientele sunt la temperature camerei
Se mixeaza la
robot untul (moale) cu zaharul.


Cand
totul s-a omogenizat si zaharul s-a topit se adauga si cele 2 oua.

Se
adauga smantana

…
apoi laptele

Separat
se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga in compozitie impreuna
cu esenta de vanilie

Se
amesteca la turatie pana s-a incorporate toata faina si aspectul este al unei crème
,,bine legate’’.

Se
tapeteaza o tava cu margini inalte (20 x 30 cm) cu hartie de copt.

Se
toarna compozitia in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C
pentru 45 min.

Dupa ce prajitura s-a copt (se verifica cu scobitoarea) se scoate din tava.

Intre
timp se prepara glazura care se va turna pe suprafata prajiturii

…
apoi se adauga si nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit se portioneaza si se poate servi.

Timp de preparare: aprox. 1 ora.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu